Taido-harjoitukset Malmin Taekwondon dojangilla 19.6. klo 16–18

9.6.2022

Miia Lampén

Taido-harjoituksen taekwondokoille ohjaa Miia Lampén, 3.dan, Porvoon Taidoseura 
"Kamppailulajiin tutustuin ensi kertaa lukiolaisena Hokytoryu Ju-jutsun salilla Pietarsaaressa. Opiskelut veivät pääkaupunkiseudulle ja vietin yliopiston ITF-taekwondon parissa yhden vuoden. Sitten löysinkin Taidon, jossa upposin kilpailumaailmaan niin totaalisesti, että nyt kaapin päällä komeilee mitaleita niin MM-, EM- kuin SM-tasoltakin. Sittemmin olen siirtynyt tuomarin tehtäviin. 


Taidossa minulla on 3.dan mustan vyön arvo. Taido on karaten Gensei-Ryu tyylilajista eriytynyt oma lajinsa, jossa mukana on akrobaattiset liikkeet sekä omaleimainen unsoku-liikkuminen. Lisäksi Taidossa kannustetaan luovuuteen löytämään yhä uusia tapoja käyttää vartaloa lyöntien ja potkujen jatkeena. 

Taidon perustekniikat perustuvat luonnonilmiöihin, joihin tutustumme yhteisissä harjoituksissa. Lisäksi kokeilemme, miten eri tavoin hengittämällä pystymme kontrolloimaan liikettä ja tasapainoamme."

Harjoitus Malmin Taekwondon salilla Teerikukonkuja 3, 00700 Helsinki. Kutsu on Mudokwan Vantaan, Korson Kaiku Taekwondon, Riihimäki Taekwondon ja Malmin Taekwondon harrastajille.