Nurtzi Openista 11.5.2019 kolme mitalia

12.5.2019

Mudokwan Vantaasta osallistui lauantaina 10.5.2019 Nurtzi Open -ottelukilpailuun nelihenkinen joukkue valmentajanaan Anna Koskela. Klaukkalan jäähallissa käydyssä kilpailussa nuorten (15-17-vuotiaat) poikien alle 73-kiloisten harrastajasarjassa ottelivat Marlo Nuutinen, Lucas Jatsko ja Veikka Vaarama, tyttöjen alle 49-kiloisissa Viivi Kinnunen.

Marlon ottelu tällä videolla alkaen noin kohdasta 2:06:00. Sinisessä panssarissa Marlo, punaisessa panssarissa Atilla Eminli, Tiger Taekwondo (Suomi). Ottelu päättyi kokeneemman Atillan hyväksi pistein 0-12, joten Marlo sijoittui 5. sijalle. Marlo otteli vauhdikkaasti ja haki pistetä hyvin, mutta kokeneemman vastustajan potkut ja lyönnit upposivat paremmin panssariin. Marlon ensimmäisessä erässä saama varoitus tuli otteluajan rajan ylityksestä, kun vastustajan potku lennätti hänet sinne. Marlon ottelu on selvästi kehittynyt edellisestä kerrasta.

Viivin semifinaaliottelu tällä videolla alkaen noin kohdasta 6:38:00. Sinisessä panssarissa Viivi, punaisessa panssarissa Emma Wiklund, Soo Shim TKD Klubb (Ruotsi). Ottelu päättyi Viivin selvään pistevoittoon 20-4, joten Viivi eteni finaaliin. Viivi aloitti molemmat erittäin vahvisti ottamalla suoraan kahdella ensimmäisellä potkullaan pisteet. Ruotsalainen peitti panssariaan tehokkaasti, mutta Viivi napsi terävillä kiertopotkuillaan siitä huolimatta pisteitä tasaisesti pitkin ottelua.

Lucaksen ja Veikan keskinäinen semifinaaliottelu tällä videolla alkaen noin kohdasta 8:16:00. Lucas sinisessä panssarissa, Veikka punaisessa panssarissa. Ottelu päättyi Veikan hyväksi 0-10, joten Veikka eteni finaaliin ja Lucas sijoittui 3. sijalle saaden pronssia. Molemmat ottelivat hyvin ja hakivat aktiivisesti pisteitä. Veikan hyväksi ottelun ratkaisi Lucaksen ajoittaiset suojauksen pettämiset. Ottelu oli kuitenkin pisteitään tasaisempi, joten seuraavalla kerralla lukemat saattavat hyvinkin olla toisin päin.

Viivin finaaliottelu tällä videolla alkaen noin kohdasta 10:42:00. Punaisessa panssarissa Viivi, sinisessä panssarissa Linn Asplund, Soo Shim TKD Klubb (Ruotsi). Ottelu päättyi tuomarin keskeytykseen pistetilanteessa 15-9 ruotsalaisen hyväksi, joten Viivi sijoittui 2. sijalle saaden hopeaa. Asplund voitti aiemmin semiottelussaan SPB Taekwondo.ru -seuran (Venäjä) Maria Raetskayan. Ensimmäisessä erässä ruotsalainen sai varoituksen käytöksest. Tämä ruotsalainen oli selvästi edellistä kokeneempi, ja ottekin selvän pistejohdon ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä Viivi pääsi samanlaiseen vauhtiin kuin ensimmäisessä ottelussaan ja kavensi tilannetta vauhdikkaasti, kunnes ottelun tanskalainen keskustuomari keskytti ottelun ja julisti ruotsalaisen voittajaksi. Keskeytyksen syy ei selviä videolta eikä Annan mukaan selvinnyt kentälläkään. Myös ottelun voittanut ruotsalainen näytti olevan ihmeissään ottelun keskeytyksestä.

Veikan finaaliottelu tällä videolla alkaen noin kohdasta 9:47:00. Punaisessa panssarissa Veikka, sinisessä panssarissa Joakim Partanen, Liedon Taekwondo (Suomi). Ottelu 9-5 lietolaisen hyväksi, joten Veikalle 2. sija ja pronssia. Partanen voitti aiemmin semifinaaliottelussa Marlon voittaneen Atilla Eminlin.
Veikka aloitti ottelu hyvin nappaamalla kahden pisteen johdon tarkalla kiertopotkulla. Ensimmäisessä Veikalle varoitus panssarin alapuolelle potkusta, vastustajalle huitaisusta päähän, molemmat tahattomia potkujenvaihtotilanteissa. Veikalla oli hyviä potkuyrityksiä, mutta ne jäivät pääosin liian kauaksi. Vastustaja osuit suorilla potkuillaan kahdesti Veikan suojauksen läpi, joten erätauolle mentiin lietolaisen johtaessa 5-3. Toisessa erässä lietolainen pääsi 9-3-johtoon, mutta Veikka onnistui vielä vähän ennen loppua kaventamaan eron lukemiin 9-5. Veikan kiertopotkut löysivät tiensä vastustajan panssariin toisessa erässä tarkemmin, mutta potkujen voima ei riittänyt pisteisiin, kun lietolaisen kädet olivat panssarin tiellä.

Kokonaisuutena koko Mudokwanin joukkue otteli hyvin. Erityisen ilahduttavaa oli, että kaikki pysyivät liikeessä ja käyttivät muitakin kuin pelkkää takajalan kiertopotkua. Seuraavaa kertaa varten pitänee harjoitella kombinaatioiden käyttämistä hyökkäyksissä.